Szűrővizsgálatok és dentálhigiéniai kezelések | RMC DentArt Fogászati Központ

Szűrővizsgálatok és dentálhigiéniai kezelések

A fogászati állapotfelmérés során meghatározzuk, milyen kezelésre van szükség az egészséges fogak és íny helyreállítása, vagy megtartása érdekében. Az alapos vizsgálat nem csak a meglévő, illetve kezdődő problémák felkutatására terjed ki, szem előtt tartjuk az esztétikumot, az állkapocs és a szájüreg egészét. A szűrővizsgálat állandó része a dentálhigiéniai tanácsadás, illetve szükség esetén képzés is. A fogászati állapotfelmérés során egyúttal szájüregi rákszűrő vizsgálatot is végzünk. Érdemes félévente szűrővizsgálatra jelentkezni, és egyúttal professzionális fogtisztítást is végeztetni, amennyiben szükséges fogaink egészsége és szépsége érdekében.

A vizsgálat a következő lépések szerint zajlik:

  1. Először extraorális vizsgálatot végzünk, azaz megtekintjük az arcot, nyakat, összehasonlítjuk a két oldalt.
  2. Ezután megtapintjuk a nyakat és a submandibuláris régiót, esetleges megnagyobbodott nyirokcsomót keresve.
  3. Ezután a teljes száj vizsgálata következik, alsó, felső fogazat, íny, buccák, szájfenék, palatum, majd és a nyelv alatti régió.
  4. 40 év felett parodontológiai státusz felvétele történik.
  5. Panoráma felvétel készítése minden esetben megtörténik (kivéve a terhes kismamákat).
  6. Helyi röntgen készítése gyökérkezelt fogak esetén, amennyiben az OP felvételen inkomplett gyökértömés vagy periapikális gyulladásra való jel található.
  7. Minden információt megfontolva elkészítjük a kezelési terv /eket. Azokat a páciens kérésére, illetve vele történő egyeztetés alapján vagy a teljes szájra, vagy a kért régióra, illetve a prioritások figyelembevételével készítjük.