Ózonkezelés | RMC DentArt Fogászati Központ

Ózonkezelés

Az ózon erős fertőtlenítő hatást tud kiváltani: elpusztítja a szuvasodást okozó baktériumok 99,9 százalékát már 30 másodperc alatt, anélkül, hogy eközben a fogat vagy a szervezetet károsítaná.

Mi mindenre alkalmazható az ózonkezelés?

  • Fogtömés esetén: Ha mindenképpen el szeretnénk kerülni az érzéstelenítéssel, fúrással járó fájdalmat, az ózonkezelés jelenthet megoldást, segítségével a beavatkozás fájdalommentesen, gyorsan és biztonságosan végezhető el. A kezelendő fog zománcát csak „megbontani” szükséges, (amely nem tartalmaz idegeket, így teljesen fájdalommentes) hogy az ózon célba érhessen. Az ózon könnyedén áthatol a szuvas részeken, így elegendő egy mindössze 20 másodperces kezelés a szuvasodást okozó baktériumok 99,9%-nak elpusztításához. A szuvas részt nem szükséges eltávolítani, kifúrni, így a fog struktúrája kevésbé sérül. Ezt követi a fog tömése. 
  • Fognyaki érzékenység kezelésére: A fogak külső felszínén, az ínyszél területén különböző kopások keletkezhetnek, amiben baktériumok tapadnak meg. Az ózonkezelés segítségével ezek könnyedén elpusztíthatóak.  
  • Gyökérkezelés során: Célunk, hogy foggyökerekben található baktériumokat elpusztítsuk, és elősegítsük a gyulladás megszüntetését. A fertőzött gyökércsatornák ózongázzal történő fertőtlenítése a gyökérkezelés eredményességét fokozza.
  • Barázdazárást megelőzően a barázdák sterilizálására: A fogak felszínén található barázdák elsősorban a nehezebb tisztíthatóság miatt erősen hajlamosak a szuvasodásra. Gyermekek esetében 6-9 éves kor között érdemes ezeket speciális töltőanyaggal feltölteni, ezzel elejét vehetjük a szuvasodásnak. A feltöltés előtt ózonkezelést javaslunk, amellyel fertőtleníthetjük és előkészíthetjük a kezelendő felületet.
  • Fogfelszínek sterilizálására: Tömések, betétek és fogpótlások előtt a fogfelszín és kezelendő területek fertőtlenítésére.
  • A száj nyálkahártyájának és az azt körülvevő területének fertőtlenítésére (herpesz, afta esetén): A fertőzött területek ózonkezelése elpusztítja a vírusokat és baktériumokat, rövidebb és kevésbé fájdalmas gyógyulást tesz lehetővé. Fontos, hogy a fogászati kezelések nagy része csak abban az esetben végezhető el, ha egészséges a száj nyálkahártyája és külső területe is.
Fogtömés fájdalom és érzéstelenítő injekció nélkül? Ózonkezeléssel lehetséges!
2015. március 19.
A fogtömésről legtöbbünknek a kellemetlen érzéstelenítő injekció, a hosszan búgó fúró hangja, vagy rövid, de annál intenzívebb belenyilalló fájdalmak jutnak eszünkbe. Fogászati központunkban azonban...